Jeg har ei venninne som har bursdag på onsdag, så vi hadde en liten feiring i går kveld. Veldig avslappende og rolig, men også veldig koselig :) Bursdagskake må til, og i går blei det marsipankake!
Glutenfritt sukkerbrød:
4 egg
2 dl sukker
1 1/2 dl glutenfritt fint mel eller kakemiks
1 1/2 ts bakepulver
1 dl potetmel
Sett ovnen på 160 grader
Smør en springform (24 cm)
Pisk egg og sukker til eggedosis - pisk minst 10 min (jeg piska i ca 20 min, for å få den skikkelig luftig)
Sikt potetmel, glutenfritt mel og bakepulver inn i eggedosise,n og vend forsiktig inn med en slikkepott så du ikke mister luftigheten
Stek kaken neders i ovenen i ca 30-40 min
Det blei et skikkelig luftig og godt sukkerbrød. Til og med de som ikke er allergikere likte dette veldig godt, så passer for alle.
Bursdagsbarnet er veldig glad i frukt så vi fylte kaka med litt ulik frukt ol.
Fyll:
Krem (soyafløte, sukker og vaniljesukker)
Bringebærsyltetøy
Eple
Kiwi
Druer
Fersken
Sjokoladebiter (melkefri sjokolade)
Vi dynka kaka i bringebærsaft og ferskenlake, så den skulle bli ekstra saftig. Vi delte også kaka i to og hadde krem og bær både inni og på toppen. Ved å ta frukt i kaka blir den frisk og saftig :) På toppen hadde vi marsipan og pynt.
Kaka blei en suksess og alle likte den selv om den var både melke- og glutenfri, så denne oppskrften kan jeg virkelig anbefale. Kaka blir både saftig og god for alle og enhver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar