Ukas søndagsmiddag er indrefilet av svin med soppsaus og stekte poteter.
Soppsaus:
400 g sopp
1 pk fløte (melkefri)
2 ss soyasaus
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
salt
pepper
Sopp og løk kuttes og brunes i smøret. Stek til det er godt brunet for best smak.
Soyasaus, fløte, pepper og salt has i. Husk at det er salt i soyasausen, så du trenger derfor ikke så mye salt i sausen.
La det småkoke litt til det tykner.
Vi hadde litt mer sopp, litt mindre løk og litt mer fløye i sausen. Som sagt er jeg ikke så god til å følge oppskrifter :P
Indrefilet av svin:
Stek indrefileten litt i panna, så den får en fin stekeskorpe.
Stek den så i ovnen i en ildfast form på 200 grader i ca 30 min.
Poteter:
Del opp potetene i båter og krydre med salt og pepper. Legg potetene i stekeplata og ha over olje. La de steke til de er sprø og fine.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar