tirsdag 8. oktober 2013

Hjemmelaget ketshup

Jeg har i dag lagd hjemmelaga ketshup. Hvem hadde trodd at det var en ting jeg kom til å lage? Ikke jeg i alle fall, men det har jeg faktisk gjort :) Og den blei kjempegod.

Her er oppskriften for de som vil prøve seg på dette. Det blir ganske mye, og det smaker veldig mye bedre enn vanlig ketshup.

Ingredienser:
- 800g solmodne tomater eller hermetiske (jeg brukte hermetiske, og det funka fint)
- 1/2 løk
- 1-2 febb hvitløk (jeg tok to, siden jeg er så glad i hvitløk)
- 160g honning
- 1/2 dl eddik
- 150 g tomatpuré
- 1 ts salt

Kok opp vann i en gryte. Skålde tomatene til skallet sprekker. Ta av skallet og grovhakk tomatene. (Dette slipper du hvis du har hermetiske tomater, da hopper du rett til neste punkt)
Ha alle ingrediensene i en stor tykkbunnet gryte. Kokes på middels varme i ca 30.minutter. Rør ofte.
Bruk stavmikser til å lage ønsket konsistens. Sil ketshupen hvis du vil ha den helt slett. (Jeg silte den ikke, og det blei veldig bra)
Hell den varme ketshupen på glass. Den holder seg i opp til ett  år i kjøleskapet.

Jeg synes det blei litt lite smak på den, og litt tykk, så derfor tok jeg litt mer krydder og litt vann oppi. Det blir veldig godt med litt oregano oppi. Smak til, så får du mer den smaken du vil. Her er det bare å eksperimentere så masse dere vil, det er jo det som er så gøy med å lage hjemmelaget ting. Jeg klarer aldri helt å holde meg til oppskriften, så blir alltid forskjellig smak på ting. Liker det.

Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar