til 3 personer
- 1 kg fårikålkjøtt
- 1 kg kål
- salt
- hele pepper
- vann som dekker
- poteter kokes for seg
Hjemmelaget vanlijeis
- 4 stk eggeplommer
- 100 g sukker
- 2 ts vaniljesukker (jeg bruker litt mer)
- 4 dl fløte (jeg bruker soyafløte siden jeg ikke tåler vanlig)
Pisk sammen eggeplommer og sukker.
Pisk fløte og vaniljesukker i en annen bolle og rør det så sammen med eggeblandingen.
Sette den i fryseren og kos deg :)
Siden vi skulle ha det til blåbærpai lagde jeg bare vanlig vaniljeis, men du kan bruke samme basisrøren for å lage den smaken du vil. Jeg har tidligere lagd med jordbærbiter og sjokoladeis. Hvis du skal lage sjokoladeis blir den veldig god hvis du smelter kokesjokolade og rører inn i den ferdige røra.
Enjoy :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar