onsdag 25. september 2013

Gluten- og melkefritt brød

Jeg har både melke-og glutenallergi, og lager derfor all mat fra bunnen av. Jeg har akkurat fått påvist glutenallergi, så er ganske ny på å lage mat som er glutenfri, men det er til god hjelp med blogger man kan få inspirasjon og gode oppskrifter fra. Det er ikke noe problem å være allergisk mot ulike matvarer, man må bare bruke erstattninger, og noen ting lages på en litt annen måte. Middag er det enkleste å lage med tanke på allergier synes jeg, for da kan man bare unngå de varene man ikke tåler. Men jeg er veldig glad i utfordringer, så derfor er det gøy å prøve seg på nye ting. I dag har jeg lagd melke-og glutenfri rundstykker/brød. Oppskriften er hentet fra: otilieshus.blogspot.no, selv om jeg har endret den litt.

Ingredienser:
100g melkefritt smør
5 dl soya/havremelk
2 ss honning
750g glutenfritt mel
1 dl sesamfrø
2 ts salt
1,2 dl soyayoghurt naturell
2 egg
2 ts fiberhusk
1 pk tørrgjær

- Smelt smør og tilsett melk og honning. Varm det videre til det er fingervarmt.
- Bland alt det andre i en bolle, og tilsett den varme væska.
- Elt det godt sammen, og det skal være ganske klinete. Jeg brukte en sleiv, og når jeg skulle legge det på plata brukte jeg en slikkepott. Hvis deigen er fast, blir brødet veldig tungt.
- Legg den enten som rundstykker eller som brød på plata og la den heve 1 time, før du setter den i ovnen.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 min for rundstykker og 30 min for brød.




Et tips:
Glutenfritt brød blir fort litt tørt, så det er lurt å dele det opp i skiver før du fryser det. Ta opp så mange skiver du trenger til et måltid, og putt de i brødristeren, da smaker det veldig godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar