Det som er veldig greit med å ha en oppskrift å følge er at du kan følge den som du vil, men du kan også ha i det du vil. Jeg hadde også i tranebær i denne oppskriften, fordi jeg synes det er veldig godt. Enjoy :)
Her er oppskriften:
Ingredienser
200 g havregryn
250 stk nøtter
250 g rosiner
200 g smør
100 g brunt sukker
180 g honning
0.3 ts kanel
Fremgangsmåte
Start med å riste havregrynet i panna på middels til
sterk varme. Bruk rapsolje og stek til havregrynet er gyldenbrunt og litt sprøtt.
Bland smør, honning og brunt sukker i kjelen. Kok med litt over middels varme slik at sukkeret smelter.
Deretter lar du massen småputre en god stund til den består det som kalles vannprøven. Det betyr at du tar en liten skje av massen og dypper i kaldt vann. Da skal den stivne til en konsistens som er litt bløtere en myk karamell. Bland inn kanel.
Bland først sammen havregrynet, nøttene og rosinene. Bland
deretter in karamellmassen og hell over i en form. ( ca 30 x 30 cm) Bruk en stekespade for å klemme massen flat. La det kjøle ned.
Smelt sjokoladen i vannbad og hell over massen. Spre den jevnt utover og la den stivne. Del opp i passe store ruter når alt er kjølt ned.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar