onsdag 30. april 2014

Hjemmelaget nutella

Jeg har laget et sjokoladepålegg som likner på nutella. Det blei faktisk ganske så godt. Dette er melke-, gluten-, og sukkerfritt.
Ingredienser:
- 1 pose hasselnøtter (uten skall)
- 1 plate mørsk sjokolade (jeg brukte melke- og sukkerfri)
- 4-5 ss kokosolje
- 2-3 ss honning
- 1 dl kokosmelk

Slik gjør du:
- Hvis du som meg ikke har kjøpt hasselnøtter uten skall kan du steike dem på 160 grader i ovnen i ca 10 min og legge de i et håndkle og da vil skallet gå av. Om du ikke får av alt skallet gjør ikke det noe.
- Bruk en foodprocessor til å kutte opp nøttene. Her er det viktig at hasselnøttene blir helt most, og blir en glatt masse. Jeg brukte her stavmikseren, og dette fungerte ganske bra.
- Smelt sjokoladen og ha den i.
- Rør godt inn kokosolje og honningen.
- Ha til slutt i kokosmelka og rør alt godt sammen.
- Settes så i glass til avkjøling.

Oppskriften er hentet fra: http://matutenmelkglutenogsukker.blogspot.no/2013/12/hjemmelaget-nutella-eller.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar