lørdag 26. april 2014

Cookies

Som noen av dere veit har jeg slitt mye med helsa, og hatt mye magevondt. Nå har de funnet litt ut av hva dette er og det er deilig. Jeg har en del allergier, så tenker å legge ut noen oppskrifter til dere med mat som er veldig greit å lage, lett og godt, som er allergivennelig.

Første oppskrift jeg legger ut er av noen cookies som jeg lagde her om dagen. Jeg har alltid hatt en banan liggende i veska, men det kan jeg ikke spise lenger, så da er det greit å ha noe annet hvis man blir litt småsulten.
Ingredienser:
- 2 1/2 dl cashewnøtter
- 1,8 dl smør eller kokosolje (jeg brukte melkefritt smør her)
- 2 egg
- 1 ts vanilje ekstrakt 
- 5 dl mandelmel (her brukte jeg ca halvparten mandelmel og halvparten glutenfritt mel)
- litt bakepulver/natron
- 1,2 dl rosiner
- 1, 2 dl mandler
- 1,2 dl valnøtter
- 1 pk mørk sjokolade (jeg brukte her melke- og sukkerfri sjokolade)

Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Kjør cashewnøtter i foodprocessoren. Jeg har ikke det, så jeg hakka de opp, noe som også fungerte fint. Jeg gjorde dette med alle nøttene.
- Ha i smeltet smør, egg og vanilje ekstrakt og kjør til en gjevn blanding.
- Tilsett mel, salt og bakepulver/natrun og bland inn
- Hakk opp (eller ha i foodprocessoren) rosiner, mandler, valnøtter og sjokolade i litt grove biter
- Bland alt godt sammen.
- Bruk en spiseskje å legg på steikeplata. Ca 1,5 cm tykke
- Stekes i 8-10 min.
- La de ligge 5 min på brettet etter steiking før du flytter de, så de ikke detter fra hverandre.

Dette er en oppskrift som er uten sukker, mel og melk, fordi dette er ting jeg ikke tåler. Hvis du vil ha i noe av dette, er det bare å tilpasse som dere ønsker. Hvis dere lurer på noe er det bare å spørre.

Oppskriften er hentet fra: matutenmelkglutenogsukker.blogspot.no/2014/02/paleo-havrefrie-cookies.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar