Uka blei ikke så full av planer som jeg trodde, og det er veldig greit :) I dag står forprøva i norsk på programmet og det har blitt gjort ganske masse, så det er jo bra :) Ellers har jeg fått rydda leiligheten, og det er helt tomt for bakst i fryseren, så da har jeg hatt tid til å bake litt innimellom :) Deilig med dager der man får gjort masse! Og i kveld får jeg besøk av herlige Miriam som jeg gikk i klasse med på kongshaug, jeg gleder meg skikkelig :) Det blir så bra! Så nå skal jeg sette igang å jobbe med norsken igjen!
Oppskriften jeg bruker på bollene jeg har bakt i dag er:
Vann
Olje
En pakke gjær
Litt salt
Litt sukker
Så mye hvetemel som trengs
Rosiner (hvis du vil lage rosinboller da)
Jeg lar det stå ganske lenge til heving, mens jeg gjør andre ting. Så bakes de ut og rosinene has i, og jeg lar de også etterhveve ganske lenge, da blir de ordentlige luftige :) Stekes på 225 grader til de er gylne på toppen!
Oppskrivten jeg bruker på rundstykkene er:
Vann
Olje
En pakke gjær
Litt salt
Havregryn
Grovmalt rug
Havrekorn
Hvetemel
Gjør det ellers på samme måte som med bollene!
Beklager at oppskriftene er så ca-basert, men jeg bare tar det som jeg føler for, så hvis dere lurer på noe, kan dere heller spørre :) De blir veldig gode i allefall :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar